22 Nisan 2012 Pazar

HAYATINIZA RENK KATIN..



Çevremizdeki renk renk çiçekler, baharın habercisi. Çoğumuz bahar geldiğinde, çiçek yetiştirmeye hevesleniriz. Balkonlarımızda, bahçemizde ve yazlık evlerimizde yetiştirebileceğimiz öyle çeşitli çiçekler var ki; seçim size kalmış. Tabi yetiştireceğiniz çiçeklerin nasıl yetiştirildiğine dair bilgi sahibi olmanız şart. Her çiçeğin su ihtiyacı değişir ve bazı çiçekler güneşi severken, bazıları gölgeyi sever. Tabi detaylarını burada yazamam, fakat İstanbul Belediyesi'nin Çiçek Satış Noktaları bu konuda sizleri bilgilendirecektir. Hem de bu noktalardan birçok çiçek çeşitlerine de ulaşabilirsiniz, çiçek yetiştirmede gerekli ihityaçlarınızı buralardan temin edebilirsiniz.



Ben Florya'da bulunan Çiçek Satış Noktası'na tesadüf sonucu gittim. Ama iyi ki de gitmişim :) Her çeşit çiçeği burada görme imkanım oldu. 














Bitkilerin kenarında kısa bilgileri de yazıyor. Sizler için bir kolaylık daha ;)


En sevdiğim :)



Çiçek Satış Noktaları İstanbul'un; Pendik, Feshane, Emirgan Korusu, Zincirlikuyu, Hidiv Korusu, Çamlıca Korusu, Göztepe Parkı ve Karacaahmet gibi çeşitli yerlerinde de var. Ben Florya'dakini ziyaret ettim :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder